Admin Admin Author
Title: Akciğer Kanseri hastaları Ne Kadar Yaşar ?
Author: Admin
Rating 5 of 5 Des:
Akciğer Kanseri Akciğer Kanseri hastaları Ne Kadar Yaşar Akciger kanseri lekesi olan insan ne kadar yasar- akciğer kanserine bitkis...
Akciğer Kanseri

akciger-kanseri-hastalari-ne-kadar-yasar
Akciğer Kanseri hastaları Ne Kadar Yaşar
Akciger kanseri lekesi olan insan ne kadar yasar- akciğer kanserine bitkisel çözüm- akciğeri temizleyen bitkiler
Akciğer kanserlerinin yüzde 5 ila 10′u belirtiler meydana gelmeden önce rutin röntgen muayeneleri sırasında fark edilir. Eğer yaşınız 50 ile 70 arasındaysa ve günde bir paket veya daha fazla sigara içiyorsanız, yılda bir kere göğüs röntgeni çektirip balgamda habis hücre olup olmadığına baktırarak tahlil yaptırınız. Eğer belirtiler ortaya çıkmışsa belirtilerin tipini tümören yeri belirleyebilir. Rutin balgam testi de belirtiler meydana gelmeden önce akciğer kanserini belirleyebilir.Birçok vakada büyümekte olan bir kanser bir hava geçidini tıkamaya başladığı için yeni bir tip öksürük meydana çıkar. Sıklıkla bu öksürükle, irinlide olabilen, pas rengi veya taze kan ihtiva eden çizgileri olan balgam çıkarılabilir. Öksürükle büyük miktarlarda kan çıkarılması nadirdir, fakat bu durum meydana geldiğinde, kanserin büyük bir kan damarına yayılmış olduğunu gösterir.

Israrlı göğüs ağrısı, tümören göğüs duvarına yayıldığını düşündürür. Akciğerlerden birinde bir hava geçidinin tıkanması nedeniyle enfeksîyon meydana gelmesi ateş göğüs ağrısı ve kilo kaybına neden olabilir. Eğer bir tümör ana bronşları tıkadıysa akciğerin o bölümü hacim kaybedebilir.kanserin ilerlemesinin daha sonraki safhalarında halsizlik ve zayıflama meydana gelir.Kanser akciğere beyine kemiklere kalbe ve adrenak guddelerine (böbreküstü bezi) yayıldıkça birçok başka belirtiler gelişir.


Genellikle akcîğer kanserinden ilk olarak ya fiziki belirtiler nedeniyle veya rutin bir röntgende anormal bir kitle görülmesinden dolayı şüphe edilie. İştah ve kilo kaybı akciğer kanserinin ilk belirtileri olabilir.Bu durumda ilk yapılacak iş kanserin olup olmadığını kesin olarak belirlemektir. Normal ğöğüs röntgenine ek olarak, tomogramlar (akciğerin büyük ölçüde lokalize görüntüsünü veren özel göğüs röntgenleri) veya CT taraması gibi özel araştırmalar sağlanabilir.Yeni göğüs röntgeninde görülen anormal bir bulgunun daha önceki röntgen filminde de, bulunup bulunmadığını ve eğer varsa büyüklüğün değişip değişmediğini belirlemek için doktorunuz eski ve yeni röntgen filmlerini kıyaslayabilir.Çok küçük lezyonları açığa çıkarmak îçin kanserin başka yerlere atlayıp atlamadiğini anlamak için CT taraması faydalıdır.Fiberoptik bronkoskopi veya belki rijid bronkoskopi, hava yollarını görmek ve biyopsi (tümörün incelenmesi için doku örneği almak)yapmak için uygulanabilir.


About Author

Advertisement

Next
Sonraki Kayıt
Previous
This is the last post.

Yorum Gönder

 
Top